Çok güçlü ama kırılgan

1 Kasım 2018

Hazırlayan: Hassas Anne Ece Kumkale

Anne olduktan sonra tam da böyle hissediyorum.
Çok güçlü ama kırılgan…
Bazen dünyayı yerinden oynatacak kadar güçlü hissediyorum çünkü bu gücümü kanıtladım. Kolay mı üç çocuk büyütmek? Bence aynı şeyi tek çocuk anneleri de rahatça söyleyebilir çünkü bir çocuk büyütmek de hiç kolay değil. Özellikle de günümüzde. Hamilelikten başlıyor zorluklar ondan sonra da hiç bitmiyor. Her yaşın her dönemin ayrı zorlukları var. Her türlü zorluğa rağmen hiç durmadan ilerliyoruz. Bizden beklentiler de her gün artıyor.

Hasta olma lüksümüz bile yok. Çocuklar okuldan alınacak, antrenmana taşınacak, işler ve çamaşırlar birikiyor. Doğruyu söyleyin en çok o üst üste yığılan çamaşırlar korkutuyor değil mi? Acaba hasta olmamıza bile izin olmadığı için anneler daha az hasta oluyor olabilir mi? Bir bağışıklık yükseltici olarak annelik…
Kızlar 3 aylıktı, Alper yeni 2 olmuştu. Kızlar gece 45 dakikada bir tek tek uyanıyordu. Evde rüyada gibi geziyorum.

Uykusuzluktan kucağımda minicik Sevinç varken ayağım kaydı merdivenlerden yuvarlandım. Sevinç’i koruduğum için ayağımda ve kuyruk sokumumda yumuşak doku zedelenmesi oldu. Korkunç acımaya başlayınca doktora gittim. Doktor: “10 gün üstüne basmaman ve dinlenmen gerek” dedi. Ne çok gülmüştüm. Tabii ki bir gün bile olmadı o dedikleri. Evde bir sistem ve düzen vardı ve bensiz devamı mümkün değildi. Bu durumda insan kendini çok güçlü ama kırılgan hissediyor. Çocuklarımız için her şeyi yapabilecek kadar güçlüyüz ama durma ve yerimize birisinin geçmesi lüksümüz olmadığı için de kırılganız.

Geçtiğimiz günlerde Alper acilen apandisit ameliyatına alındı. Otuz dakika sürmesi planlanan ameliyat, iltihabın bağırsaklara da yayılmış olması nedeniyle 3 saat sürdü. Oğlumun ameliyattan çıkmasını beklerken dakikalar geçtikçe yerimde duramaz hale geldim. İlk başlarda kendimi güçlü ve umutlu hissetsem de zaman uzadıkça güçlülüğüm yerini kırılganlığa bıraktı. Anneler olarak hassas noktamız çocuklarımız.

Yine de anne olmak bence Allah’ın en muhteşem hediyesi. İşte bu nedenle biz anneler sık sık anneliğin zorluklarından şikâyet ederiz oflarız poflarız ama sonunda çok şükür iyi ki anneyiz deriz. Buna da sonuna kadar hakkımız var. Lütfen anneliğin zorluklarından şikâyet ettiğinizde kendinizi kötü hissetmeyin.
Anne olunca hayaller de değişiyor. Şöyle birkaç gün gitsem bir yerlerde hiçbir şey yapmadan yatsam dediğiniz oluyor mu? Evet, böyle bir hayal kurmaya da hakkınız var. Belki bu hayali gerçekleştirdiğiniz günler de gelecek. Ama anneliğin şanındandır o zaman da çocuğunuzu düşünerek endişeleneceksiniz ve kendinizi onun video ve fotoğraflarına bakarken bulacaksınız.
Gülümseyin siz bir annesiniz.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir