Zeynep Gözübüyük

29 Mayıs 2015

Merhaba, ben uzun zamandır tüp bebek tedavisi görüyorum ancak hep olumsuz sonuçlanıyor, moralim çok bozuk, önerebileceğiniz bir şey var mı? (Selin K./Adana)
Bu konuda sizi bir seminere yönlendirebilirim. Merve Öztürk (melinasmom.com) ve Esra Ertugrul’un (bebeimgeliyor.com) birlikte organize ettiği “Bir Işık” sosyal sorumluluk projesi var. Kısırlık ve tüp bebek tedavileri bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenliyorlar. Tedavi sürecindeki kadınlara manevi destek vererek kendi hikayeleriyle güç vermek istiyorlar. Tüp bebek tedavilerine destek olarak alternatif yöntemleri de konuşuyorlar. Bu seminerlere gidip aynı yoldan geçen kadınlarla bir araya gelirseniz size de moral olacağını düşünüyorum. Umarım sağlıkla hamile kalır, mucizenize kavuşursunuz.

20 haftalık hamileyim, normal doğum yapmak istiyorum, neler yapmamı önerirsiniz? (İpek Y./Antalya)
Öncelikle hamilelikte yoga yaparsanız bedeninizi hazırlar, doğumu kolaylaştıran birçok hareket ve gevşeme tekniği öğrenirsiniz. Bunun için ücretsiz derslerime katılabilir veya parentsdergisi.com‘da Philips Avent desteğiyle yayınlanan Zeynep’le Hamile Yogası videolarını izleyerek yoga yapabilirsiniz. Ayrıca bir doğal doğum kursuna gitmenizi öneririm. Ben DOUM’un kursuna gitmiş ve çok memnun kalmıştım. Yorumlarımı sitenin blog bölümüne yazmıştım. Sonrasında yine DOUM’un ekibinden bir doula ile çalışmıştım. Doğum hikayem de zeyneplehamileyogasi.com blog bölümünde var. İstediğiniz gibi bir doğum, harika bir kavuşma dilerim.

Bebeğim 1 aylık, emzirme sonrası çok ağlıyor, sütüm yetmiyor diye düşünüyordum ama sağınca süt geliyor. Ağlamasını nasıl engelleyebilirim? (Bilge S./Konya)
Emzirme sonrası gaz sancısı oluyor olabilir veya uykusu geliyor ama uykuya geçemiyor olabilir. Emzirdikten sonra gazını iyi çıkarttığınıza emin olun. Ben emzirme sonrası slinge koyardım dik pozisyonda karnı bana dayalı rahatlardı ve bacakları kurbağa pozisyonunda olduğu için gazını daha kolay çıkartırdı. Bunu deneyebilirsiniz. Bağırsaklar gelişimini tamamlayana kadar gaz sorunu devam ediyor maalesef. Doktorunuza gaz giderici damlaları sorabilirsiniz, ben bu damlaları Ayşe için kullanmıştım, faydasını görmüştüm.

Merhaba, 1 yaş doğum günümüz yaklaşıyor. Çok hevesliyim güzel bir parti yapmak istiyorum. Siz neler yapmıştınız? (Ayşe B./İstanbul)
Ben de çok özenmiştim ilk yaş partisine. Bebek çok anlamadığı için anne ve babaya parti oluyor aslında ilk yaş. Parti için aklımda hiç konsept yoktu ama kendimi bu işin bence en iyisi olan Yap Yapıştır’ın ellerine bıraktım. Harika bir konsept oluşturup parti mekanını çok şık ve eğlenceli bir şekilde süslediler. Özellikle fotoğraf çekmek için hazırladıkları objeler süperdi. Pastamız da Mutlu Dükkan’dan, bence pasta denmez onlara, hepsi birer sanat eseri. Bir fotoğrafını da paylaşıyorum ilk yaş partimizin. Size de harika bir kutlama diliyorum.

AyseGozubuyuk-082

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir