Yazın da Hassas Anne Olmaya Devam-Ece Kumkale

3 Temmuz 2016

Yaz geldi diye Hassas Anneliği bırakacak değiliz tabii ki. Hassas Annelik bence aklınıza bebek fikri düştüğünde başlar, hamilelikte devam eder, bebeğiniz büyürken de artık yavaş yavaş usta bir Hassas Anne olursunuz. Bu nedenle Hassas Anneliğin mevsimi olmaz. Yaz geldi, havalar ısındı, herkes tatil moduna girdi diye hassas olduğumuz konuları unutmamamız gerekiyor.

Tatil deyince aklımıza kaçamaklar gelmiyor mu? Geceyarılarına kadar oturmalar,her gün yenen dondurmalar/ abur-cuburlar ve tabii ki gevşetilen kurallar…

Tabii ki arada kaçamaklar olacak ama bence siz yine de kuralları çok gevştmeyin sonra Eylül gelince

çocukları toparlaması ve yola sokması çok zor olabilir. Dozunda kaçamaklarla tatilin ve yazın tadını çıkarabilirsiniz.

shutterstock_375825652

  • Kurmak için yıllarınızı verdiğiniz rutininizi ve koyduğunuz kuralları kısacık bir yaz tatili için çok da bozmayın. Ufak-tefek değişiklikler yapsanız da düzen aynı kalsın.
  • Tatili beraber geçireceğiniz aile büyüklerinize rutininizi ve kurallarını açıkça anlatın ve buna uymalarını rica edin. Bunun çocukların iyiliği için olduğunu anlatabilirseniz size destek olacaklardır. Sizi dinlemezlerse ve Amann çocukları rahat bırakk demekten vazgeçmezlerse bunları çocuk doktorunuzun söylediğini belirtin. Bu genellikle işe yarar. Aile büyükleri sizi dinlemezler ama doktor lafı dinlerler J
  • Tatilde uyku saatleri biraz sarkabilir ama uzmanlar büyüme hormonu açısından çocuklarınızın 23:00-05:00 arasında uykuda olması gerektiğini söylüyor. Bu nedenle çocuklarınızın mutlaka en geç 23:00’da uyumuş olduklarına emin olun.
  • Tatilde hepimiz daha çok atıştırmak istiyoruz. Yine de paketlenmiş ürünlerden mümkün oldukça uzak tutun çocuklarınızı. Paketlenmiş ürünlerden de içinde glikoz şurubu ve katkı maddesi olmayanları seçin. Çocuklarınız için sağlıklı atıştırmalıkları onların ulaşabilecekleri yerlere koyun. Abur-cubur çekmecenizde kuruyemiş, kuru meyve, salatalık, havuç, ev yapımı kekler olsun.
  • Yaz gelince çocuklarınız daha çok sokakta olmak isteyecekler ama güvende olmaları için onlara yabancılarla konuşmamayı ve tanımadıkları insanlarla hiçbir yere gitmemeyi öğretin. Bir aile şifreniz olsun ve çocuklarınız bu şifreyi duymadan kimseyle bir yerlere gitmesin.
  • Çocuklarınızı 11:00-17:00 saatleri arasında gölgede tutun ve onlara ve kendinize mutlaka güneş koruyucu krem sürün. Bu kremlerin içinde paraben olmamasına önem verin.
  • Dondurma! Dondurma yemeden yaz geçmez. Dondurma alırken bence güvenilir yerde taze hazırlanmış katkı maddesi içermeyenleri tercih edin. Paketlenmiş dondurma alırsanız içinde glikoz şurubu ve katkı maddesi olmamasına dikkat edin. Hatta biraz yüzde yüz meyve suyu ve meyve parçacıklarından kendi dondurmanızı yapın. Hazırlaması ayrı yemesi ayrı keyif olacak.
  • Denize ve havuza çocuklar bayılıyorlar ama buralarda gözünüz her an çocuğunuzun üstünde olmalı. Çok iyi yüzen yetişkinler bile boğulabiliyorlar. Çocuğunuzun yüzme becerisine güvenip onu suda yanlız bırakmayın.
  • Çocuğunuz denizde ve havuzda saatlerce güneşin altında kalır ve saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız. Güneş çarpmasını önlemek için çocuğunuza başını ve boynunu kapatan şapka giydirin ve gölgede oynamasını sağlayın.
  • Çocuğunuzun yeterince su tükettiğinden emin olun. Su içmesi için susamasını beklemeyin.
  • Gıdalar sıcak havada çok çabuk bozulabilirler. Gıda güvenliğine dikkat edin ve sadece güvenilir yerlerden çocuğunuza yemek yedirin.

Bu yaz çocuklarınızla güvenli ve mutlu bir tatil geçirmenizi diliyor, Ramazan Bayramınızı kutluyorum.

 

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir