NORA ROMİ

4 Aralık 2014

TAKIM KURMAKTAN VAZGEÇTİ!

Bazı ünlüler vardır. Karşı karşıya geldiğinizde dizleriniz titrer. Işığından, elektriğinden gözlerinizi alamazsınız. “Boşuna değilmiş, bu insanın bu kadar ünlü olması, kitleleri peşinden sürüklemesi” dersiniz içinizden… Doğrusunu isterseniz Shakira ile karşılaştığımda aklıma gelenler bunlar değildi. Minicik, sıradan, yanımızdan geçip giden ve dönüp de bakmayabileceğiniz biri gibiydi.Karşımda yüzbinlerce insana konser veren kıpır kıpır bir şarkıcı değil, annelik güdüleriyle olgunlaşmış, sade, anaç bir latin güzeli duruyordu. “Footbare” adlı bir derneği olan Shakira, özellikle çocuk sahibi olduktan sonra annelik konusunda çok daha hassaslaşan ve çocuklar için bir şey yapılması gerekiyorsa bunun annelerle yapılması gerektiğini anlayan sanatçılardan biri… Bu yüzden de artık annelere seslenmek istedi ve bir bebeğin gelişiminde çok önemli olan oyun dünyasına katıldı. Oyun ve oyuncağın çocuk gelişimindeki önemine inanan Shakira, Mattel firması ile bu ortaklığa girişti. Yenidoğan bebeğin ilk oyuncakları olabilecek altı seçenek hazırladılar. Bu oyuncakları tasarlarken tabii ki oğlu Milan’dan çok etkilendiğini anlattı kendisi. Özellikle de topu tasarlarken! Ayrıca zamansız oyuncaklar yaratmak istemiş: “Benim oynadığım tarz oyuncaklarla oynasınlar çocuklarım da” diye düşünmüş.Kendisinin en çok sevdiği de bu mantıkla tasarladığı minik küpler olmuş.

Günümüz dünyasında çocukları bekleyen en büyük tehlikeyi ne olarak gördüğünü merak ediyordum. Cevabı, çabuk oldu: “Kaliteli eğitimin eksikliği. Çünkü iyi bir eğitim onların hayatını hem bireysel olarak hem de sosyal olarak değiştirecek fırsatlar sağlar. Bunun sonucunda da dünya genelinde çocuk işçilik, erken yaşta hamilelik, suça eğilim gibi sıkıntıların çözümüne yardımcı olur.” Pek çok anneye sorduğum ikinci klasik sorumu da sordum ona. Dorusunu isterseniz değişik bir cevap aldım. Sorum, çocuklarının geleceğini düşündüğünde en büyük korkusunun ne olduğuydu. İnsan burada uyuşturucu, hastalık, katil olması gibi cevaplar beklerken farklı bir cevapla karşılaşmak hoştu. Bana en büyük endişesinin, çocuklarının büyürken, dışarıda kendilerinin sahip olduğu fırsatlara sahip olmayan yüzbinlerce çocuk olduğunun farkında olmamaları ve onlara yardım etmek istemelerini sağlayamamak, olduğunu söyledi. “Onlar için kendiliğinden bir şeyler yapmak istemeleri benim için çok önemli.”

Peki bir zamanlar bir futbol takımı kuracak kadar çok çocuk sahibi olmak isteyen Shaki’ranın niyeti hala bu mu dersiniz? Hayır söyleyelim, 2-3 çocuğun yeterli olduğunu düşünüyor. Ve biri kız olsun tabi ki!!!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir