Suyunuz ne kadar canlı?

1 Şubat 2019

Hazırlayan: Başak Pirtini

Geçmiş ay evde kendi kış kremimiz nasıl yapacağımızdan bahsettim. Bu ay su konusu hakkında konuşmak istiyorum. Su dünyadaki tüm canlıların bedenlerinin büyük yüzdesini oluşturuyor. Dünyadaki hayatın kaynağı su. Ancak hayatımızın kaynağı sularımızı da büyük bir hızla kirletiyoruz. Temiz ve sağlıklı ve içmek gelecekte en büyük sorunlarımızdan birisi olacak. Doğada pek çok doğal su kaynağı var. Bunlar firmalar tarafından tekelleştirilmiş halde paketlenerek yüksek fiyatlara önümüze geliyor. Fiyatına bakarak suyun analizlerinin yapılmış, temiz olduğunu varsayıyorduk ama nafile. Bu sebeple su arıtıcılar, filtreler gitgide daha popüler olmaya başladı. Bir su arıtıcı satan firma ile konuştuğunuzda hemen evinize gelerek su analizinizi yapıyorlar. Bunlar kimya bilmeyenlerin kanabileceği, ya da suyun kalitesiyle alakalı olmayan analizler olabiliyor. Tabii ki analizler suyunuzu kalitesiz çıkardığı gibi su arıtıcı filtreler almanıza aracı oluyor. Suyu başta kirletmeseydik aslında temizleme ihtiyacı da duymayacaktık. Hem doğadaki hayvanlar da suyu temiz olarak içemiyor. Son yüz yılda, yüzbinlerce yılda olduğundan daha fazla canlı türü yok oldu. Bu hızla gidersek torunlarımız sadece müzelerde içi doldurulmuş halde ve kavanozlarda formaldehit içindeki canlı türlerini görebilecekler. Bunlar bir yana kafanızı biraz daha karıştırmak istiyorum. Peki suyu temiz içmekten daha önemli olan bir şey var bu da aslında suyu tam halinde, bozmadan, enerjik, yani canlı olarak içmektir desem?

Canlı su nedir?
Evet, aslında suyumuzu kaynağından çıktığı şekilde, şelalelerden aktığı yüksek enerjili formda tüketmemiz sağlığımızı için en iyisidir. Enerjik su kavramıyla 5 yıl kadar önce tanıştım. Dr. Gerald Pollack suyun katı, sıvı ve gaz dışında 4. hali olduğunu da keşfeden bilimadamı. Bu su sıvı ve katı arasında jel formunda bulunuyor ve bedenimizde depolanan suyun formu aslında jelimsi 4. hali. Suyun 4. haline yapılandırılmış su deniyor. Yapılandırılmış su altıgen moleküllerden oluşan bal peteği yapısına benziyor. Altıgen form sudaki ağır metal ve kimyasalların su moleküllerine tutunmasına, bakteri ve virüslerin çoğalmasına izin vermiyor. Suyun bozulmuş beşgen formu ağır metal, toksinleri yapısına bağlayan bir dizayn oluşturuyor. Canlılığını kaybetmiş bu ölü suyu içince toksinler de hücrelerinize taşınıyor. Güvendiğiniz bir doğal kaynak ve çeşmeden su alıyorsanız suyunuz 2-3 gün boyunca canlı kalıyor. Bekledikçe enerjisi düşmeye başlıyor.

Yapılandırılmış su nasıl gözüküyor?
Suyu yapılandırmanın çeşitli yöntemleri var. Su molekülleri ve çevrenin etkisi hakkında en popüler çalışma Masaru Emoto’nun su moleküllerinin fotoğrafını çekmesidir. Masaru Emoto’nun Suyun Gizemli Mesajı isimli pek çok dilde yayınlanan bir kitabı bulunuyor. Emoto laboratuvar ortamında suya farklı türlerde müzik dinleterek, dua okuyarak, yazılı etiketler yapıştırarak ve konuşarak suyun nasıl etkilendiğinin resimlerini çekmiş. Bunun için önce etkileşimde bulunduğu suları dondurmuş, sonra da 4 derece sıcaklıkta tam erirken oluşturdukları su moleküllerini elektron mikroskobuyla fotoğraflamış. Pozitif etkileşimde bulunulan su molekülleri oldukça detaylı, güzel kristaller oluştururken, kötü etkileşim alan moleküller erimiş, bozuk kristaller oluşturmuş.
Yapılandırılmış su hakkında merakımdan dolayı oluşturduğum enerjiksu.blogspot.com.tr sitemi, bu suyu nasıl elde edebileceğinizi, çözümleri ve oradaki canlı yapılandırılmış su videolarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca suyun 4. hali (4th phase of water) hakkında amazon.com da satılan detaylı bilimsel kitaplar mevcut. Detaylı bilgi isteyenler bana enerjiksu@gmail.com dan mesaj atabilir.

Gelecek yazımda yapılandırılmış suyun faydaları, ters ozmoz suyunun sakıncaları ve canlı suyun nasıl elde edileceğinden bahsedeceğim.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir