İlişkileri sağlıklı bir şekilde yaşamanın yolu: Duygu Şifresi

5 Temmuz 2018

Uzun ve mutlu yaşamın sırrı sağlıklı sosyal ilişkiler kurmaktan geçiyor. Hayatımızda her ne kadar ekolojik, doğal yöntemlere uygun beslensek ve yaşasak da insan olarak kendi türümüzle sosyal etkileşimde bulunmak duygusal sağlığımız açısından çok önemli. Duygularımız olumlu olduğu kadar olumsuz duygular olarak da ortaya çıkıyor. Kimi zaman hayatımızda bizi etkileyen insanları, arkadaşlarımızı ve bize yaşattıkları duyguları unutamıyoruz. Güzel anılar iyi de negatif duygular taşıyan anıların bedenlerimizde stres yaratıp derin dokularda bozukluklara yol açtığını biliyor muydunuz? Yaşanan olumsuz duyguları önleyemesek de, onların bedenimizde yarattığı stresi salabilmek için birkaç yıldır duygu şifresi (emotion code) yöntemini tüm ailemde, arkadaşlarımda ve çevremde başarıyla kullanıyorum. Bu yöntemi o kadar çok seviyorum ki “Doğal Annelik Yolunda” kitabımda annelere doğal sağlık için önerdiğim kitaplar arasına koydum.

Duygu Şifresi çalışması ile derin dokularınızda tutsak kalmış duygu enerjilerinden özgürleşebilirsiniz. Duygu Şifresi (Emotion Code) uygulaması, holistik hekim, konuşmacı ve Kayropraktör Dr. Bradley Nelson tarafından bulunmuş bir yöntem ve iç dünyanızdaki görünmez yüklerden kurtulabileceğiniz basit ve güçlü bir yol. Nelson’a göre “Duygu Şifresi çocukların dahi öğrenebileceği basit ve etkili bir yöntemdir. Eğer herkes bu yöntemi biliyor ve uyguluyor olsaydı dünya üzerindeki hastalıkların yüzde 90’ı kaybolur, savaşlar sona ererdi.”

Tutsak duygu enerjisi nedir?  
Başımızdan geçen önemli olaylar bazı elektromanyetik enerjileri vücudumuzdaki dokularda hapseder. Böylece birtakım hislerimiz tutsak duygular haline gelir. Bu tutsak duygular ağrılara, organların kusurlu çalışmasına ve uzun süre kalırsa hastalıklara sebep olur. Tutsak duygular aynı zamanda düşüncelerimiz, seçimlerimiz ve başarılarımız üzerinde önemli etkiler oluşturur. Duygu Şifresi yönteminde tutsak duygu enerjileri bilinçaltından bulunarak çıkarılır ve silinir.

Şunu belirtmeliyim ki, duygu Şifresi ile tutsak duygu enerjilerinin salınması doktor görüşü veya medikal tedavi yerine geçmez. Hastalığa sebep olan tutsak enerjilerin salınması vücudun kendi kendini iyileştirmesine ve tedaviye destek olur. Tutsak duyguların serbest bırakılması büyük bir huzur, içsel denge ve mutluluk getirir.

Kalp duvarı nedir?
Dr. Bradley Nelson’ın yaptığı en önemli keşiflerden biri tutsak duygu enerjilerinin genellikle kalbin etrafında toplandığını bulmasıdır. Tutsak duygular özgür bir biçimde sevmemizi, kendimizi sevdirmemizi engelleyen bir “kalp duvarı” yaratır. Kalp duvarı yetişkinlerde görüldüğü kadar kalpleri hassas, açık ve incinmeye müsait çocuklarda da görülür. Kalp duvarı enerjilerini kaldıran çalışma sonrasında kişilerin sevgi alıp verebilme kapasiteleri büyük şekilde artar. Kişinin çocuklarının, ailesinin yaşamları tamamen değişir. Çalışmanın etkisi genelde birkaç hafta içinde kendini gösterir. Kişinin hayatı bir yıl sonra bambaşka olur. Kalp duvarı kaldırıldıktan sonra çoğunlukla bir daha geri gelmez. 2018 yılında kendime 100 kişiyi kalp duvarından özgürleştirme hedefi koydum, ne mutlu ki hızla bu sayıya doğru ilerliyorum.

Duygu şifresi hangi durumlar için kullanılabilir?
Tutsak duyguları serbest bırakmak genellikle fiziksel sorunların ve engellerin aniden ortadan kalkması, kötü seyreden ilişkilerin hızla düzelmesi gibi sonuçlar doğurur. Duygu şifresi kullanılarak desteklenecek durumlardan bazıları:
• Anne ve bebeğin yaşadığı doğum travması, düşük veya kürtaj
• Büyük acılar, sevilen kişi veya hayvanın kaybı, geçmeyen keder, ihmal ya da terk edilme
• Geçmeyen yorgunluk, depresyon, endişe, kızgınlık hali
• Kötü ilişkiler, yeni ilişkiler kuramama, boşanma, reddedilme
• Yeme bozuklukları, kilo sorunları, duyguların içselleştirilmesi
• Alerjiler, uzun süreli stres
• Korkular, olumsuz iç diyalog, kendine ya da başkalarına olumsuz önyargı
• Sebebi bulunamayan duygusal kaynaklı ağrılar ve acılar
• Yaşanan fiziksel ve duygusal travmaların izlerinin silinmesi
• Ev, İş ve okul hayatındaki stres, maddi zorluklar
• Özel kişiler hakkındaki tutsak duygular
• Fiziksel hastalıklar
Tutsak kalmış duygular hem fiziksel, hem duygusal bir çok hastalığın ve ağrının görünmez sinsi sebepleridir.
“Tutsak kalmış duygular acının en az yüzde 50’sini oluşturuyor.” Dr. Bradley Nelson

Duygu şifresi çalışmasının nasıl bir etkisi olur?
Yaşadığımız olayların izlerini terapilerle silmeye çalışsak da organlarımız olumsuz duygu enerjileriyle sarmalanmıştır, bunlar zamanın iyileştiremeyeceği yaralardır. Şu anki ilişkilerinizde farklı hissedip farklı davranmanıza ve ilişkilerinizin bitmesine yol açabilirler. Tutsak duygular serbest bırakıldığında üzerinizden büyük bir yük kalkar ve hafif hissedersiniz.
Duygu Şifresi çalışması sırasında yıllarca dokularınızda kalan yoğun duygu enerjileri kas testi yöntemi ile bulunarak bir mıknatıs yardımıyla salınır. Bu duyguları bulmak için 60 negatif etki yaratan duygunun yer aldığı bir tablo kullanılır. Tutsak duygular salındıktan sonra kişi kendisini daha hafif hisseder. Çalışmanın kişinin hayatı üzerindeki esas olumlu etkisi bazen birkaç gün ile birkaç ay içinde ortaya çıkar. Hayatı dönüşmeye başlar.

Dr. Bradley Nelson tutsak duygularla ilgili bu keşfini “Duygu Şifresi” adlı kitabında klinik çalışmaları sırasında kaydettiği gerçek olay örnekleriyle anlatmaktadır.
Vaktim elverdiğince duygu şifresini annelere ve çocuklara sunmaya çalışıyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir