Haftasonu dedikleri- Ece Kumkale

3 Kasım 2016

hassas_anneÇocuklardan önce haftasonu, çalışmadığımız ve genellikle eğlendiğimiz, gezdiğimiz ya da yan gelip yattığımız iki günden oluşuyordu. Haftasonunu iple çekerdik hatta tüm hafta hayalini kurardık.
Peki çocuklardan sonra haftasonu bizim için ne ifade etmeye başladı?
Şahsen çocuklar küçükken de haftasonlarını iple çekiyordum çünkü sevgili eşim haftasonları evde oluyordu ve bana yardım ediyordu. Hafta içi eve yardım eden bir yardımcımız olduğu için haftasonları onsuz daha zor geçse de iki kişi 3 çocukla idare ediyorduk. Tabii ki çocuksuz günlerle kıyaslanmaz ama sonuçta 3 çocuk sahibi olmak bizim seçimimizdi. Çocuklarımıza zor kavuştuğumuz için işimiz zor olsa da her zaman şükrediyorum.
Ve sonra çocuklar okula başladılar. Hafta içi günlerde onlar okuldayken ben çalışmaya ve biraz da kendime zaman ayırmaya başladım. Çocukları okula bıraktıktan sonra kız arkadaşlarımla kahvaltı etmek sonra belki biraz alışverişe gitmek gerçekten keyifli. Çok yoğun bir çalışma hayatım olsa da arada kendime de keyifli anlar yaratıyorum. Böyle anlarla enerji topluyorum ve böylelikle üç çocuğuma daha verimli annelik yapabiliyorum.
Çocuklar okula başladığından beri haftasonları inanılmaz bir tempo ile geçiyor. Okulla birlikte çocukların spor ve sanat kursları da başladı. Özellikle devlet okuluna giden çocuklar için spor ve sanat takviyesi şart çünkü ne yazık ki devlet okullarında bunlara pek zaman ayrılmıyor. Haftasonu sadece 2 gün ve biz sadece iki ebeveyniz. Gerçekten çok zorlanıyoruz. Üstelik benim kurucusu olduğum Koşuyolu Hassas Anne Etkinlik Merkezi haftasonları da çalışıyor. Cumartesi günleri üç çocuğun 3 antrenmanı ve benim merkezde etkinliğim oluyor.

hassas_kasim (3)

Çocuklarımın hayatlarında spor olmasını gönülden destekliyorum. Zaten bu nedenle ben bir olimpik anneyim. (olimpikanneler.com adresinde kayıt olup siz de bir olimpik anne olabilirsiniz) Sporun faydalarını anlatsak bu sayfa yetmez. Mutlaka ama mutlaka çocuklarınızın sevdiği sporu bulmaya çalışın ve onları destekleyin. Lütfen spora ve sanata bütçemiz yok demeyin. Artık neredeyse her belediyenin ve semt derneğinin ücretsiz spor ve sanat kursları var. Bunları araştırın. Çocuklarınızı spora veya sanat kurslarına götürmek proje çocuk yetiştirmek değil inanın. Tabii ki burada önemli olan çocuğun gitmeyi istemesi.
Tabii sporcu anne-babası olmak da çok zor. Spor salonu kapılarında geçiyor ömrümüz. Çoğu zaman antrenmanları izlememize bile izin yok. Saat kaçta derlerse her şeyi ama her şeyi bırakıp çocukları antrenmana yetiştirmemiz gerekiyor ve saatler günler devamlı değişiyor. Tatil programları da tabii spora göre yapılıyor. Aile bütçesinin önemli bir kısmı spora gidiyor. Bunlar hallediliyor da onları yorgun argın her tarafları ağrırken, acıdan ağlarlarken görmek çok yıpratıcı. Sonra da bir gülümsüyorlar veya kendileriyle gurur duyuyorlar tüm yorgunluklar zorluklar unutuluyor. Bu arada çocukların karakteri gelişiyor.

hassas_kasim (1)
En son yapılan araştırma sonuçlarına göre spor çocuklar için ödevden ve ders çalışmaktan daha faydalı. Çocuklarınıza sporu sevdirmenin en güzel yolu, çocukların sizi spor yaparken görmeleri. Ailecek spor yapmak çok keyifli. Sporu ailecek hayatınızın bir parçası haline getirin. Bizim haftasonlarımız sporla ve sanatla dopdolu geçiyor. Arada tiyatroya, sinemaya,müzelere, maçlara ve atölyelere de gidiyoruz. Haftasonu tempomuz çok yoğun ama keyifli. Ben koşturmaktan yorulmuyorum.

hassas_kasim (2)

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir