Hamilelik hikayesi ve bebek alışverişi- Burçin Ünüvar

1 Nisan 2017

Bazen beklediğiniz bir haber, beklemediğiniz anda gelir. İşte benim hamilelik serüvenim de böyle başladı. Oğlumuz Bulut, tam da en çok istediğimiz ve beklediğimiz anda gelişini müjdeledi bize. Üstelik geleceğini öğrendiğim ilk anda, bana hayat dersleri vermeye başlayarak… Annelik, annelikten önce tahmin edilenlerin hiçbiri değilmiş… “Asla” dediklerini, baş tacı yapabilmekmiş annelik… Hamileliğimi öğrendiğim ilk günler en çok önemsediğim konu doktor seçimiydi. Çok sevdiğim doktorum Levent Konur, her zaman olumlu ve kısıtlamayan yaklaşımıyla, kendimi bir hasta gibi hissetmemi engelledi. Aynı zamanda kendisine her zaman ulaşabileceğimin garantisini vererek de, kendimi güvende hissetmemi sağladı. Çalışan bir anne adayı olarak, hamileliğim boyunca yaşam kalitemden hiçbir şey eksilmedi.

Bebek beklemek demek, alışveriş demekti. Alışveriş için cinsiyetini öğrenmeyi bekleyemedim. Biliyorum, bir an önce cicili bicili bebek eşyaları almak istiyorsunuz. Ama özellikle kıyafet konusunda acele etmemenizi öneriyorum. Anne adaylarına bir diğer önerim ise, alışverişe Eminönü turuyla başlamak olacak. Bebekle ve lohusalıkla ilgili ihtiyacınız olan, hatta aklınızın ucuna dahi gelmeyecek her türlü malzemeye, çok uygun fiyata Eminönü’ndeki Havuzlu Han ve Şark Han’dan ulaşabilirsiniz. Kumaşlarla yapılabilen her türlü ürünü (nevresim takımları, babynest, emzirme yastığı gibi) de, Eminönü’ndeki Bursa Pazarı’ndan kumaş ve elyaf alarak kendi el emeğinizle yapabilirsiniz. Bu şekilde hem bebeğinizin eşyalarını kendiniz yapma keyfine ulaşmış, hem de bütçenizi zorlamamış olursunuz. Sizinle hamilelik döneminde yaptığım alışverişin bir kısmını paylaşmak isterim… Çatlak önlemek için, BIOOIL ve PALMERS COCOA BUTTER FORMULA kullandım. Çatlakların genetik olduğu savını da böylece yıkmış oldum. Annemde var olan çatlakların, hiçbiri bende oluşmadı. Bebek arabası seçiminde, iki yönlü kullanımı, tek elle kapatılabilmesi, çok yer kaplamaması gibi kriterlere uygun olan, CHICCO TRIO LOVE ürününde karar kıldık. Bebeklerin ilk aylarında banyo için şapkalı havlular daha kullanışlı olduğunu bildiğim için, seçimim KİDOMİNO’dan isme özel havlu oldu. Süt sağma makinesi, süt saklama poşeti, göğüs pedleri, göğüs ucu kremi ihtiyaçlarımı LANSINOH markasından aldım. Bebek bakım çantası için çok araştırma yaptım. Yandan askılı olan çantalar bebekle birlikte taşımak için kullanışlı değil. Bu yüzden sırt çantası olarak STYLO TREK’i seçtim. Son zamanlarda annelerin jokeri olarak bilinen müslin bezler için MOMEASY markasını tercih ettim. Bebek kıyafeti olarak Pamuku, H&M, Mothercare, Boobo, Markabebe gibi markalardan alışveriş yaptım. Bebekler çok çabuk büyüdüğü için, kıyafet konusunda tercih edeceğiniz marka çok da önemli değil.

0-3 aylık dönem için önerdiğim liste şöyle:
Hastane çıkışı – 2 takım
Uyku tulumu – 1-2 adet
Patiksiz tulumlar – 2 adet
Patikli tulumlar – 3-4 adet
Çorap – 6 çift
Yün ve penye yelek – 3-4 adet
Penye önlük – 7-8 adet
Müslin bezler – 10 – 12 adet
Banyo havlusu – 2 adet
Penye ve örgü battaniye – 5-6 adet

Tahmin edersiniz ki, tüm alışverişimi yazmaya bu sayfalar yetmez:) Tüm alışveriş listemi ve bebeğim için annemle yaptığımız el emeği ürünleri incelemek isterseniz, madammom.blogspot.com blog sayfamı takip edebilirsiniz.
konuk

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir