Gerçek şifa içimizde mi saklı?

1 Temmuz 2019

Sevgili okurlar, geçen ay iklim krizi ve sürdürülebilir bir dünya için son 11 yılımızdan bahsetmiştim. Dünyada yol açtığımız felaketlere, savaşlara, hastalıklara mı üzülelim yoksa kendi hayatımızdaki problemlerle mi canımızı sıkalım? Size de bazen hayat çok zorlayıcı geliyor mu? Bir yandan dünyanın ekolojisini şifalandırmak için çalışmalar yaparken kendi hayatınızın karmaşasına takılıyor musunuz? Bu şifa konusu 16 yaşından beri çok ilgimi çekiyor. Büyük problemlere çözümün her seferinde kendi içimizdekini şifalandırmaktan geçtiğini defalarca gördüm ve yaşamaya devam ediyorum. Uçaklarda biliyorsunuz bir türbülans anında her zaman “ilk önce oksijen maskesini kendinize sonra da çocuğunuza takın” derler. İşte ebeveynlikte, sağlıkta, hatta çocuğumuzu şifalandırmakta her zaman önce kendi içimize dönüp dengesizliklerimizi temizlemeye çalışmamız gerekiyor.

10 yıldan fazladır tuttuğum Bashico Hayvanlar ve Doğal Anneyim bloglarımda ve sosyal medyada ekolojik mesajlar veriyorum. Bedenimize iyi gelen doğal yaşam uygulamalarını paylaşmak benim için büyük bir tutku. Batı tıbbının sapkasını çıkarırsak, doğu tıbbı doktorlarınca bahsedilen enerjik, duygusal ve zihinsel bedenlerimizin de olduğunu duymuş olabilirsiniz. Hepimiz eğer sadece bedenden yani et kemikten oluşan bir makine olsaydık doğru besinleri, havayı, suyu ve egzersizi vererek bedenimizi en sağlıklı formda tutabilirdik. Ancak bunları en iyi şartlarda yerine getiren kişilerde bile kanser ve otoimmün hastalıklar ortaya çıkıyor. Doktorların kaynağının stres dediği aslında bizi etkileyen duygusal ve zihinsel tutumumuz bizi hasta ediyor.

Peki şifa o zaman gerçekte nerede? Şifa içimizde… Gerçek şifa bedenimizde tutulan tutsak kalmış duyguları ve sıkışmış enerjileri temizlemekten geçiyor. Bilimsel kanıt arayanlar son yıllarda çıkan beden manyetik alanıyla ilgili araştırmalara, Genetikçi Bruce Lipton, Dr. Joe Dispenza kitaplarına, Duygu Şifresi ve Niyet Deneyi kitaplarına bakabilirler. Kuantum fiziği ve epigenetik bedenimizin biyomanyetik bir alana sahip olduğunu ve DNA’mızın çevre şartları gibi aynı zamanda kendi ve etrafımızdaki kişilerin duygularından ve enerjilerden de etkilendiğini söylüyor. Fiziksel bedenimizi nasıl düzenli temizliyorsak içimizi yani enerji alanımızı da düzenli temiz yaparak arınmış tutmak bizi stresten ve hastalıklardan uzak tutuyor.

Peki içimizdeki şifayı nasıl ortaya çıkarabiliriz? Bunun cevabı kimisi için doğayla bütünleşmek, kimisi için de karşısına çıkan binlerce ruhsal uygulamadan birisini seçmekten geçiyor. Doğu uygulamalarında enerjik temizlik sağlayan pek çok uygulama var; Yoga, Tai chi, Qigong, meditasyon, akupunktur, batıya yaklaştıkça ortaya homeopati, EFT, Reiki, biyoenerji ve duygu şifresi gibi çalışmalar çıkıyor.

Gerçek şifa içimizden gelir! Sahip olduğumuz tüm negatif düşünceler ve duygular bedenlerimizden enerjik bağımızın olduğu dünyamıza akarak birikir ve bize dünya tarafından yeryüzü hareketleri ve felaketler olarak yansıtılır. İşte ancak hepimiz kendimizi, geçmişimizi ve içimizde saklı kalan duygularımızı şifalandırarak dünyayı şifalandırabiliriz! Şifa seanslarımla ilgili bilgiyi www.basakpirtini.com ve @duygusifresibasak instagram sayfamdan takip edebilirsiniz.

Hepimizin dünyayı şifalandırmaya katkısı olması dileğimle…

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir