Evde kolayca yapılabilecek aktiviteler – Zeynep Gözübüyük

1 Şubat 2018

Evde kolayca yapılabilecek aktiviteler

Çerçeve süslemeyi Ayşe doğmadan önce de çok severdim. Doğum günü hediyelerinin yanına kendi elleriyle hazırladığı bir hediye de eklemek için Ayşe’yle de yapıyoruz artık.

Malzeme:

1 adet ahşap cilasız çerçeve

0.5metre hazır dantel

1 adet A4 boyutunda desenli kuşe kağıt

Yapma mini çiçek

Şekilli delgeç

Simli yapıştırıcı

Normal yapıştırıcı ve bant

Makas

Yapılışı

Danteli çerçevenin uzun kenarlarına yapıştırın. Desenli kağıdı çerçevenin içine göre keserek yerleştirin. Kısa kenarları simli yapıştırıcı ile süsleyin. Şekilli delgeç ile desenli kağıdınızı kesin ve simli yapıştırıcı kurumadan yapıştırın. Yapma mini çiçeğinizi bant yardımıyla çerçevenin arkasına sabitleyin.

Kurabiye kim sevmez?

Evdeki malzemelerle hazırladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Neredeyse tatlı bile olmayan ama mis gibi limon zencefil ve tarçın aromalı ve sağlıklı bir kurabiye oldu. Ayşe şekere alışkın olmadığı için yadırgamadı. Kendi yaptı diye de zevkle yedi. Siz şekeri artırabilirsiniz.

Tarif şöyle:

200 gr tereyağ (oda sıcaklığında bekledi ve 2-3 dk mikserle yumuşattım)

2 limonun kabuk rendesi

1 bardak Hindistan cevizi şekeri (siz tatlı isterseniz 1 bardak normal veya 1,5 bardak hindistan cevizi şekeri veya 5 kaşık pudra şekeri kullanabilirsiniz) önce limon kabuklarını şekerle karıştırdı Ayşe.

2 yumurta sarısı

2 dolu çorba kaşığı chia tohumu

1 parmak kadar taze zencefil rendesi

1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Alabildiği kadar un (tam buğday kullandım)

1/2 paket kabartma tozu

Bu hamuru ikiye böldüm yarısını buzluğa attım.

180 derece fırında 15 dk da pişti.

Dediğim gibi şekeri iki katına çıkartırsanız tatlı kurabiye olur. Bu bence baya fit kurabiye oldu. Tarçın ve zencefili de zevke göre artırabilirsiniz. Sonra kalıplarla şekil şekil kurabiye çıkartmak asıl aktivite kısmı oluyor. Ayşe de her çocuk gibi kurabiye aktivitesini çok seviyor.

Kolaj duvar panosu. 

2,5 saat oyalama garantili aktivite!

Malzemeler: büyük boy kalın karton, sevilen karakterin evde birikmiş dergileri ve stickerları, evdeki tüm ıvır zıvır malzeme (ponpon, tül, pul, süsleme malzemesi) keçeli kalem, makas ve yapıştırıcı. Dergileri kesip kesip yapıştırdık, boyama sayfasını ortaya yapıştırıp boyadık, boş kalan kısımlara stickerları ve yapıştırıcıyla farklı aktivite malzemeleriyle süsledik.

Kolye ve anahtarlık tasarlama 

Joker’den hazır aldığımız bir set ama Ayşe o kadar sevdi ve uzun uzun oynadı ki paylaşmak istedim. İçinden künyeler, dövme gibi yapıştı mı çıkmayan stickerlar, zincirler, sim, taşlar, yapıştırıcı çıkıyor. Malzemeleri dışarda bulursanız kendiniz de yapabilirsiniz.

Kitaplar

Üç kedi bir canavar

Üç kedi bir dilek kitabının farklı bir hikayesi. Yine çok tatlı, yine heyecanlı ve sonu duygusal. Piti, Pati ve Pus’un aslında Canavar sandıkları yeni anne köpeğin yavrusunu kurtarma hikayesi. Mutlaka kütüphanenizde olsun. Yapı Kredi Yayınları’ndan.

Evimde bir aslan var

Bu kitap çocukların hayal dünyalarının ne kadar geniş olduğunu hatırlatıyor. Kendi kendine oyun oynayan bir çocuğun hayali oyun arkadaşını ne kadar benimseyebileceği, bu arkadaşın onu yeni bir eve ya da ortama alıştırabileceğini anlatıyor. Çok severek okuyoruz. Pearson yayınlarından.

Şapkasız girilmez

Çok eğlenceli bir kitap. Sadece şapka takma şartı olan bir partiye davetli olan kahramanımız kapıya gelince olmayacak şartlarla karşı karşıya geliyor, gerçekleştirdikçe yeni şart gelince isyan ediyor. Halbuki partileri karıştırmış. Sonunda çok eğleniyorlar neyse ki. Pearson yayınlarından.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir