Diyarbakır çocuklarının sesi olduk – Berna Oktay

1 Nisan 2017

Ben Berna Oktay, DELFINA markasının Türkiye temsilcisiyim. Şu an ki işime sahip olmama vesile olan şey çocuklarımın yüzücü olmasıdır. Bu spora verdiğimiz emek ve harcadığımız enerji çok fazla olunca bunu biraz da işimize yansıttık ve sonuç olarak şu an Türkiye’de güzel çalışmalara imza atıyoruz.
Yüzme sporunun avantajları fazla olduğu kadar, profesyonelleşme yolunda dezavantajları da oluşmaya başlıyor. Hele ki sporcu ailelerinin maddi imkânları daha kısıtlı ise gerçekten sevilerek yapılan bu spor bir süre sonra hem aileyi hem de sporcuyu zorlayabiliyor. Özellikle veli açısından bakarsak zaten maddi olarak hayatını kısıtlı idame ettirirken bir yandan da kulübün eğitim aidatı, kamp ücretleri ve sporcuyu her gün antrenmana getirip götürebilmek için ayrıca bir bütçe harcamaktalar.

Görüldüğü üzere yüzücülerin masrafları sadece bone, mayo ve gözlük almakla bitmiyor. Ayrıca yüzme sporunda alınan her ürünün bir kullanım süresi var ki Türkiye havuzlarının klor sistemlerine bakınca bu süreler çok da uzun ömürlü olmamakta. Bu şartlar altında ise maddi geliri olmayan ama bu sporu yapmak isteyen çocuklarımız maalesef sadece istemekle kalmaktadır.

Biz bu durumu çözüme ulaştırmak adına bir takım girişimlerde bulunmaya karar verdik. Ne yapabiliriz noktasında ise; Tekirdağ’da bulunan bir kulübümüzün, “Bir çuval paletimiz var, alınmış kullanılmıyor,” demesiyle aksiyonumuz başladı ve ardında da gelen desteklerle çığ gibi büyüdü. Bu anlamda yüzücü annelerimiz inanılmaz güzel hazırlıklara başladılar ve bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek yardımlarımız günden güne arttı. Gelen ürünler temizlenip, paketlendi ve tüm Türkiye’de ihtiyacı olan sporcularımıza destek olmak adına start verildi. Bunun yanı sıra bizlere bireysel mesaj atan velilerimize de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Her şeye ticari bakmamanın yanı sıra “bugün onlara yarın bize” olabileceği gerçeği de asla unutulmamalı.

Burada en önemli detaysa yardımların doğru yere ulaştırılmasını sağlamak. Yardımlarımızla birlikte Diyarbakır’a gittiğimizde önceden belediyenin açmış olduğu kurslarda ücretsiz yüzme eğitimi almış çocuklarımıza yüzme hocalarının vasıtasıyla tüm ürünlerimizin dağıtımı sağlandı. Sporcularımızın ürünleri almak için heyecanla kapıda bekleyişleri ve gözlerindeki o mutluluğu görmek gerçekten bizler için tarifsiz bir duygu. Bizler, “daha nasıl yardımcı olabiliriz”in konuşmasını yaparken, çocuklarımızın “HAVUZUMUZU AÇTIRIN” feryatlarıyla onlara kulak verdik ve seslerini duyurmak istedik. Şu an atıl durumda olan havuzu gittik gördük ve çok üzüldük.
Hâlbuki çocuklarımız o havuzda yüzebilmek için sabırsızlıkla ve tükenmek bilmeyen bir umutla bekliyorlar. Diyarbakır’da terör var, savaş var diyen herkese şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; bizzat gittik, gezdik ve gördük. Şahit olduğumuz şey ise bir savaştan çok güzel şehrimiz Diyarbakır’da hayatın son derece normal bir akışta devam ettiği oldu. Kısacası çocuklarımızın orada spor yapmalarına engel olabilecek herhangi bir durum olmadığı gibi biz aksine olumlu yönde katkısının çok daha büyük olacağına sonsuz inanıyoruz.

Buradan Diyarbakır Belediyesi’ne sesleniyoruz; biz çocuklarımızın sesi olduk ve bu sese sizlerin de kulak verip, destek olacağınıza sonsuz inanıyoruz. Şimdiden hassasiyetiniz ve göstermiş olduğunuz anlayıştan dolayı teşekkür ederiz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir