Canlı su hayatımıza nasıl etki eder?

1 Mart 2019

Yazan: Başak Pirtini

Suyun her zaman sağlıklı olmadığını ve aslında yanlış suyun sizi daha sağlıksız, hasta, ağrı dolu yapacağını biliyor musunuz? 30 yaşından sonra damar tıkanıklıkları, diş çürükleri ve başka hastalıklar yaşamaya başladım. Kendimi böylece doğal yollarla iyileştirme yolunda sağlıklı beslenme, stres hakkında araştırma yapmaya adadım. Bu yolda karşıma SU çıktı. Gerçekten suyun ne olduğunu biliyor muydum? Suyu nasıl içmeliydim? Su ne demekti? İyi su nasıl olmalıydı? Su sadece içip susuzluğumu giderecek bir içecekten ötesiydi aslında. SU; canlı, yaşayan, düşüncelerimizi barındıran bir kaynaktı.

Musluktan ters ozmoz ile filtrelenmiş içme suyu nedir?
Filtrelenmiş su bir şekilde şehir suyunun kirletilmiş, sonra temizlenmesi için ilaç atılmış, sonra tekrar arıtılmış, saflaştırılmış, mineralleri kaybolmuş, sonra tekrar mineral katılmış, kısaca üstünde çok fazla oynanmış cansız, enerjisi düşük ölü bir sudur. Değer belirtmek gerekirse besinlerin değerini ölçen bovis skalasında musluk suyu sağlıklı olan 7000 değerinin altında 5bin-6bin aralığında çıkıyor. Tekrar canlandırılmış su ise bunun iki üç katı enerjiye sahip oluyor. Dengesi bozuk ters ozmoz suyu bedene girdiğinde tekrar dengeye gelmek için çoğu zaman bedendeki faydalı mineralleri söküp almaya başlar.

Canlı suyu nasıl elde ederiz?
Canlı su bedenimizin ihtiyacı olan kaynaktan çıktığı haldir. Bilimde suyun daha jelimsi, yüzey gerilimi düşük ve enerjisi yüksek haline suyun 4. formu da deniyor. Tüm canlıların bedenindeki su canlı sudur. Doğada kaynağından çıkan sudan sonra en faydalı canlı su bitki ve meyvelerdeki sudur. Taze meyve ve sebzelere diyetimizde en çok yeri vermek bizi daha sağlıklı ve cildimizi dinç yapar. Suyu yapılandıran çeşitli yöntemler arasında suya kristaller koymak, manyetize etmek ve suyu döndürerek yapılandıran araçları kullanmak vardır.

Alkali su nedir?
Suyun asidik (0-7) ve bazik (7-14) değerini gösteren pH skalasına göre alkali su pH değeri 8-10 arasındaki sudur. Alkali su yapan cihazlar, alkali damlalar ve suya karbonat atmak suyun alkali değerini yükseltirler. Suyu alkali içmenin sağlıklı olduğunu duymuş olabilirsiniz. Ancak uzun süre alkali su içmek doğada su bu kadar yüksek alkali formda bulunmadığı için başta sağlıksız dengesi bozuk bedende işe yarıyor gibi gözükse de bir süre sonra bedende başka dengesizliklere yol açar. Alkali suyun uzun kullanımı metabolik alkaloza, dokulardaki pH’ın normal değerin (7.35-7.45) üstüne çıkmasına yol açar. Alkalozda beden çok alkali olduğunda kandaki serbest kalsiyum proteinlere bağlanmaya başlıyor. Bunun sonucunda da zihin karışıklığı, kaslarda zayıflık, miyalji (kas romatizması), kas krampları, spazmlar oluşmaya başlıyor.
Yapılandırılmış, canlı suyun faydaları nedir?

  • Vücudunuz için daha güvenlidir ve bünyesindeki tüm toksinleri nötralize eder. (bilimsel rapor detayı için bana @enerjiksu’dan mesaj atabilirsiniz.
  • Daha iyi hidrasyon sağlar, yüzey gerilimi azalan su hücrelerinize daha iyi nüfus eder. Etkileri daha yumuşak, pürüzsüz, daha iyi görünen bir cilt, artan hücresel beslenme, artan esneklik, gençleşmiş hissetmek, yemek yeme ve alkol içme ihtiyacında azalma, canlılık, azalan ağrılar, daha iyi bir uyku, daha iyi bir ruh hali, sağlıklı metabolik reaksiyonlar, daha iyi bağışıklık, sindirim iyileşmesi, detoksifikasyon , azalan alerjiler ve astım, artan konsantrasyon, dikkat ve kısa süreli hafıza şeklindedir.
  • Yüksek canlılık sahibidir, suyunuzun enerjisinde ve sizin de enerjinizde yüzde 40 kadar ölçülebilen bir artış olur.
  • Uzun vadeli kullanımını hesaplayınca elde etmesi makul, para biriktirmenize olanak sağlar.
  • Dünyanın kaynaklarını yenilemeye yardımcı olur. İnsanlar deneyimledikçe ve canlı suyun enerjisini hissettikçe başka bir şey içmek istemiyorlar. Şişelenmiş suya ilginin azalmasına, daha fazla yapılandırılmış su yaratıldıkça, bir kısmı tekrar toprağa geri dönmesine ve oradaki suyun da yapılandırılmasını etkiler. Suyu tekrar hakettiği canlılığa kavuşmasının ismi yapılandırmadır.
    *Bitkilerin büyümesi hızlanır, hayvanlar da daha sağlıklı olurlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir