Biraz felsefe, biraz motivasyon

3 Eylül 2019

Hayatta ihtiyacımız olan işte bu. Neyi neden yaptığının farkına varmak, bir hedefe doğru koşmak, güçlüklerle savaşırken biraz yardım almak, başarınca da alkışlanmak. Tabii yanında biraz sırt sıvazlanması, ödül alkışı da fena olmaz…

Herkes bir neden arar

Çağımızın hızını, fazlaca sosyal medya odaklı oluşunu, plastik insan ilişkilerini, mış gibi yaşamları sevmiyorum. İsterim ki ne biz sığ sularda yüzelim, ne de çocuklarımızı bir yalan rüzgarının içine sokalım. Hayatın bir nedeni, giriş- gelişme-sonuç çizelgesi, karlı bilançosu olsun. Bunu küçücük yaştan öğrenelim, öğretelim. Yaşamın hesabını önce kendimize verebilelim. O hesapların sonucunda önce biz gülelim.

 

Bugün senin günün

Florida’dayız. Bir ay oldu neredeyse. Yazı iyi değil buranın. Birden hava kararıyor, yağmur iniveriyor. Hem de ne inmek. İki dakikada seller, dereler oluşturuyor…

Amerika’da sokak hayatı pek yok, malum. İnsanlar ya işte, ya evde. Avm, outlet merkezleri, bir de eğlence parkları var sosyalleşmek için. O da bir yere kadar ya, neyse, sonra anlatırım o kısmını.

Yakın olunca çocukları parklara götürelim dedik. Ben çok yoruluyorum, gürültüden kafam da şişiyor ama onlar seviyorlar. Gittik. Universal’a iki günlük giriş aldık. Birçok yeni park eklenmiş, yeni heyecanlar türetilmiş. İtiraf edeyim, hoş.

İkinci gün öğleden sonra yağmur, sel, şimşekler. Birden bütün o heyecanlı hızlı trenler iptal oldu. Binlerce insan, ortada kaldı.

Tabii çok profesyonel yönetiliyor, anında masal karakterleri suyun ulaşmadığı alanlara çıktılar. Hemen eski usül masalcı teyzeler, köşelerde çocuklara kitaplar okudular.

İşte o anda, Dr. Seuss’un hep okuduğumuz, çok sevdiğimiz masalını dinledik hep beraber.

 

“Kafanın içinde bir beyin var,

Ayaklarında ayakkabıların.

Kendini dümenini istediğin gibi kumanda edebilir,

İstediğin yöne gidebilirsin.

 

Harika yerlerde bulundun,

Bugün senin günün.

Ama dağın seni bekliyor,

Hadi git, yoluna düş…”

 

Biraz felsefe, biraz motivasyon. İhtiyacımız olan bu, inanın!

 

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir