Annelikte Önceliklerim Değişti – Hassasanne – Ece Kumkale

1 Aralık 2015

Bir yılın daha sonuna gelirken her zamanki gibi arkamda bıraktığım yılı değerlendiriyorum. Annelik hayatımın en büyük parçası ve geçtiğimiz yılda annelikte önceliklerimin değiştiğini fark ediyorum. Şimdi önceliğim çocuklarıma koşulsuz sevgi verebilmek, onlarla aramdaki iletişimi güçlü tutabilmek ve onların potansiyellerini gerçekleştirmelerine destek olabilmek. Önceliklerimin değişmesinin nedeni çocuklarımın biraz büyümesi ve benim anne olarak tecrübe kazanmam. Çocuklarımla geçirdiğim birebir kaliteli zaman, onlarla yaptığım konuşmalar, onların ilgi alanlarını desteklemek, onlara sevgimi hissettirebilmek gittikçe daha çok önem kazanıyor. Çocuklar büyüdükçe fiziksel olarak size olan ihtiyaçları azalsa da, sizin psikolojik desteğinize olan ihtiyaçları artıyor. Bebekliklerinde ne kadar yorulsak ve zorlansak da aslında ilerdeki yıllarda onların psikolojik gelişimini desteklemek daha büyük bir iş ve sorumluluk. Birer birey olarak hayatın içinde yer almaya başladıklarında sizin desteğinize olan ihtiyaçları artıyor. Aranızdaki güven ve sevgi onların huzurlu ve mutlu olmasını sağlıyor. Üç çocukla bu yazdıklarımı yapmak biraz daha zor olsa da kesinlikle imkansız değil. Zamanımı iyi planlayarak üç çocuğumu ayrı ayrı destekleyebiliyor ve onların gelişimine katkıda bulunabiliyorum.

Bu sene bir gerçeğin daha farkına vardım. Anne olarak benim de kendime zaman ayırmam ve kendimi geliştirmem çocuklarla olan ilişkimi güzelleştiriyor. İşime zaman ayırmak beni mutlu ediyor ve birlikte geçirdiğimiz zaman çok az azalsa da birlikte olduğumuz zamanların verimliliği artıyor. Geçtiğimiz ay Lotus Psikoterapi ile Psikodramaya başladım ve bunun hem hayatımda hem anneliğimde inanılmaz faydalarını görüyorum. Kendimi keşfediyorum ve hayatımdaki kapanmamış defterleri kapatıyorum. Haftada bir gece 4 saat çocuklarımdan uzak oluyorum ama kendime ayırdığım bu zamanın pozitif etkilerini çocuklarımla olan ilişkimde hemen görmeye başladım.

İş hayatımı değerlendirirsem, 2015 yılı benim için çok hareketli geçti. Üç yıla yakın zamandır bloggerken artık çocuk etkinlik merkezi sahibi de oldum. Ve böylece hayatım tamamen değişti. Duyusal oyun atölyeleri, oyun grupları, Aile seminerleri, davetler, doğumgünleri derken 9 ayı tamamladık bile. Merkezimdeki sosyal sorumluluk projelerimiz de beni çok mutlu ediyor. Her Pazartesi otizmli ve down sendromlu çocuklar Hassas Anne Etkinlik Merkezindeki duyusal odadan ve hareket merkezinden ücretsiz yararlanıyor. Ayrıca her hafta merkezde anne-babalar için ücretsiz bir Aile semineri gerçekleştiriyoruz. Bu seminerlere katılım ücretsiz ama katılımcılar yanlarında ihtiyacı olanlara bağışlanacak kitap veya oyuncaklar getiriyorlar. Her işletmenin topluma mutlaka bir faydası olması gerektiğine inanıyorum.

Hassas Anne blogumda anne-babalara faydalı bilgiler ulaştırmaya çalışıyorum. Türkiye’nin değişik illerindeki Hassas Anne Seminer ve etkinlikleri de artarak devam ediyor. Uzun zamandır beklenen Ankara Hassas Anne buluşması 6 Aralık’ta Start Play School Oyun Merkezi’nde gerçekleşecek. Ankaralı anne-babaları beklerim. 11-12-13 Aralık’ta İBS Anne, bebek, çocuk Fuarındaki Hassas Anne Etkinlik Merkezi standımda sizlerle buluşacağım. Önümüzdeki günler için çok heyecanlıyım.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir