Anneden Anneye – Zeynep Gözübüyük

4 Mayıs 2016

8G1A4440            8G1A4579

Ayşe’nin doğumgünü kutlu olsun, ben de kızıma doğumgünü yapacağım sizin konseptinizi çok beğendim, nerede ve nasıl hazırladınız fikir verirseniz sevinirim.

Çok teşekkürler, tabii ki. Ayşe’nin partisi son dakika ve çok spontane gelişti. Tam çok geç kaldım, parti organize edemeyeceğim, en azından Mimipasta’ya pastasını sipariş edeyim en azından aile arasında keseriz derken Mimipasta’nın sahibi arkadaşım Merve “çocuklarla  cupcake süsleme atölyesi” yapalım dedi. Harika bir fikirdi, çocukların çok eğleneceği kesindi. Büyükler için de ayrı ikramlıklar hazırladı Mimipasta. Balonları partilere toplu şişmiş balon satışı yapan bir yerden aldım. Son dakika olduğu için özel bir süsleme yaptıramadım. Parti Paketi’ne girip tam da cupcake atölyesi konseptinde süslemeler bulunca hemen onları da aldım. Çocuklara önlük bile buldum. Merve Tuncer (@themervetuncervideo) o günü ölümsüzleştirdi, aynı anda hem video hem fotoğraf çekimi yaptı, bize çok güzel bir hatıra oldu. İstediğim gibi hem sade hem yaşına uygun ama şık bir elbise bulamamıştım, Lulunun Bahçesi imdadıma yetişti ve partiden 1 gün önce elbiseyi yetiştirdi. MimiPasta’ya süslemeleri bırakırken yanında açtım paketi, Merve de elbiseye bayıldı. Sonra parti sabahı bir baktım Ayşe’yi o elbiseyle pastanın üzerine yerleştirmiş. Yani her şey bir anda, doğalında ve samimiyetle yapıldı, bence o yüzden bu kadar keyifli oldu. Umarım sizinkiler daha da keyifli olsun.

Kızım 2 yaşında. Mayıs’ta tatile çıkacağız. Yazlık ürün tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Yaz valizinde olmazsa olmazlarımdan ilki 50 faktör güneş koruma. Şimdiye kadar Bioderma, Trukid ve Bella B’nin kremlerini kullandım Ayşe’ye, hepsinden de memnun kaldım. İkincisi şapka. UV filtreli şapkaları ben Joker’den aldım. Ensesine kadar genişleyen modelleri tercih etmiştim. Öğlen saatlerinde deniz kenarında olma ihtimali için bir tane de UV filtreli tshirt gibi mayo almıştım. Havuz kenarında kaymaması, deniz kenarında da sıcak zeminden ayaklarının yanmaması için ben geçen yaz SlipStop patikleri çok giydi Ayşe ve çok rahat etti, tavsiye ederim. Bir de iki yazdır deniz havuz harici her yere giydirdiğim ve çok memnun kaldığım bir ürünü daha tavsiye edebilirim, Nike sandalet. Hem yıkanıyor, hem hava alıyor, hem de çok rahat ettiğini ilk yürüme dönemlerinden beri gözlemledim.

 

0000000625837-1 0000000625829-1

Ayın kitapları 

Mikado yayınlarının serisini tamamladık biz bu ay. Çiftçi Çetin ve Doktor Deniz de çok sevdiğimiz kitaplar arasında yerini aldı. Çizimleri ve anlatımı o kadar güzel ki, ben de okurken çok keyif alıyorum. Doktor kitaplarının çoğunda olan iğne, aşı, korkma vs. yok mesela ki bence çok önemli. Zaten korkmayan bir çocuksa aklına korkmayı sokmak saçma değil mi? Üçüncü kitap da İş Bankası Yayınları’ndan Minik Balık. Sınıfına hep geç kalan ve bunu farklı farklı senaryolar anlatarak açıklayan minik bir balığın hikayesi. O da bu ay favorilerimizden.

 

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir