Silikon denince

6 Nisan 2020

-OiOi’nin katkılarıyla-

Silikon denince aklınıza ilk ne geliyor hiç düşündünüz mü? Banyolarımızda, mutfaklarımızda kullanılan sızdırmazlık macunları mı? Çeşitli el sanatları faaliyetlerinde kullanılan silikon tabancaları mı? Yoksa otomotiv sanayinde kullanılan koyu renkli sentetik kauçuk ürünler mi?

Ülkemizde silikon hakkında çok az şey biliniyor. Genellikle petrol ve türevi bir madde olduğu düşünülüyor. Oysa silikon camın ham maddesi olan silis kumundan üretilen doğal bir madde. Bir diğer deyişle “camın yumuşak hali” ve cam kadar sağlıklıdır.

OiOi markası bu konudaki bilicin gelişmesi için silikonun biyolojik açıdan insan vücudu ile uyum sağlayabilen en sağlıklı maddelerden biri olduğunu anlatmayı hedefliyor. Bursa’da kurulan fabrikalarında, emzik, diş kaşıyıcı, mama önlüğü, tabak, kase, kaşık, bardak gibi bebek ve çocuk ürünleri başta olmak üzere; mutfak gereçlerinden, kozmetik ürünlerine, yüzme ekipmanlarından, sağlık destek ürünlerine kadar farklı kategorilerde pek çok ürünü üretme potansiyeline de sahip.

Tesis, Türkiye’de karbon salınımı olmayan ortamda üretim yapan tek tesis olma özelliğini taşımakla birlikte, her zaman 1.sınıf ham madde kullanımı ile fark yaratmaya önem veriyor. Yerli üretimin devlet politikaları tarafından da desteklendiği günümüzde, %100 Türk sermayeli ve bağımsız denetleme kurumları tarafından A puan almış böyle bir tesisin varlığı da sektöre değer katıyor. Fabrikada üretilen bebek ve çocuk ürünleri Minikoioi markasıyla başta Avrupa ve Amerika ülkeleri olmak üzere dünya çapında 40 ülkede, OiOi markasıyla ise Türkiye’de pek çok satış noktasında bulunuyor.

Gıda Sınıfı Silikon

Gıda sınıfı silikon, kokusuz, yüksek sıcaklık stabilitesine sahip ve kimyasal direnç gösteren bir silikon türü, bu özellikleriyle gıda temaslı ve tıbbi amaçlı uygulamalarda güvenle kullanılabiliyor. FDA, BfR ve AB düzenlemelerine göre özel kalite kontrol prosedürleri altında üretilen bu sınıf silikonlar, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyeceğini ve biyolojik uyumluluğu garanti ediyor.

Gıda sınıfı silikon üretimi yapan tesislerin; karbon içerikli hiçbir ürünün üretilmediği, tamamen güvenli ve sağlıklı bir üretim bandına sahip olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca silikon, statik elektrik yükü sebebiyle ortamdaki toz ve diğer yabancı maddeleri kendisine çekme özelliğine sahip olduğundan, üretim yapılan ortamın temizlik ve hijyen koşullarına azami düzeyde özen gösterilmesi de bir diğer önemli husus. Hem silikon ürünler ürettirecek olan firmaların hem de son tüketicilerin bu konuda bilinçlenmesi büyük önem taşıyor.

Ödüllü marka OiOi

Annelerin hayatını kolaylaştırma mottosuyla üretilen OiOi markalı ürünler, modern, yaratıcı, yenilikçi ve fayda sunan tasarımlarıyla büyük ilgi görüyor. Örneğin Baby&Kid Store ve uluslararası arenadaki en köklü fuarlardan biri olan Kind&Jugend iş birliği ile Türkiye’de düzenlenen Tüketici Ödülleri’nde 2017 yılında OiOi Emzikli Uyku Arkadaşı ürünü, 2018 yılında ise OiOi Emzikli Uyku Arkadaşı ve OiOi Silikon Mama Önlüğü ürünleri 2 yıl üst üste ödüle layık görülmüş.

Amerikan Pediatri Derneği Öneriyor

Amerikan Pediatri Derneği bebekler için plastiğe alternatif ürünler tercih edilmesini öneriyor. Çünkü silikon kanserojen maddeler içermiyor ve sıcak ile temas ettiğinde petrol ve türevleri gibi zararlı salınımlar oluşturmuyor.

Doğal bir madde olması sebebiyle bebek ve çocuk sağlığı için güvenilir bir alternatif oluşturuyor. Bu özelliği sayesinde Amerika’dan sonra Avrupa ülkelerinde de annelerin tercihleri arasında en üst sıralara tırmanıyor.

OiOi’nin  hedeflerinden bir diğeri de; denetimleri düzenli olarak yapılan tesislerde üretilmiş, menşei belirtilmiş, ambalajında BPA, PVC, Fatalat ve Latex içermediğine dair ibarelerin yer aldığı ürünlerle ülkemizde de benzer bir tercihin oluşmasına katkı sağlamak.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir