Doğal, temiz, mutlu…

8 Kasım 2019

Doğal, organik hatta vegan ürün arayışımız gün geçtikçe artarak devam ediyor. Çocuklarımız için sürdürülebilir iyi bir Dünya bırakmak, çevreci nesiller yetiştirip, doğaya saygımızı sunmak ve yapılan hatalardan dönmek için sürekli çaba harcıyoruz. Biz de Parents ailesi olarak sizlere önerdiğimiz şeyleri yapmaya özen gösteriyor ve yenilikleri araştırıyoruz. Daha temiz, daha organik içerik arayışında olduğumuz bir anda da SOOP markası ile karşılaştık ve sizler için Markanın kurucularından Begüsu Eyiel’den SOOP hakkında bilgiler edindik.

“Bebekleri ve çocukları için kimyasal içermeyen ve doğal olan ürünler kullanmak isteyen ebeveynler için özel olarak formüle edilen SOOP ürünleri ile evleriniz artık daha güvenli.” İddiasında bulunan markanın hikayesini Parents farkıyla okuyabilirsiniz.

SOOP markasının çıkış hikayesinden biraz bahseder misiniz?

Uzun yıllar profesyonel olarak çalıştıktan sonra, 3 yıl önce aile şirketimize katıldım. Çok kurumsal bir yapıdan aile şirketine geçmek kolay olmadı, bu geçişi kolaylaştırmak için kendime bir alan açmaya karar verdim. Tüketici trendlerini çok yakından takip ederim. Son yıllarda artan hastalıklar, doğal felaketler aslında hepimiz için doğaya daha saygılı ve sağlıklı bir yaşam gerekliliğinin sinyallerini veriyordu. Yeni kuşakların doğaya olan duyarlılığı, gittikçe yaygınlaşan doğal&organik ürün tüketimini düşününce, kendime bu alanda bir fırsat yaratabilirim diye düşündüm. AR-GE departmanımız ile birlikte yoğun bir çalışmaya girdik. AR-GE müdürümüzün, -büyük bir tesadüf ki- doktorasını doğal temizlik ürünleri üzerine yapmış olması işimizi oldukça kolaylaştırdı. 2 yıllık bir AR-GE sonucunda, SOOP markası doğdu.

SOOP’u diğer doğal markalardan ayıran özelliği nedir?

SOOP’unmarkadeğerleri;sevgi, dürüstlük, şeffaflık ve hizmet. Amacımız doğal ürünlerin kullanımını daha geniş kitlelere yaymak.Zira ne kadar çok kişi doğal ürün kullanırsa;insan, doğa ve dünya için daha temiz bir gelecek sağlayacağız. Buradan yola çıkarak, hem ürün kalitemiz hem de değerlerimiz ile farklılaştığımızı söyleyebilirim.

 

Anneler SOOPmarkasına neden güvenmeliler?

Anneler en büyük ilham kaynağımız. Onlar çocukları ve aileleri içinne kadar titizlikle alım kararı veriyorsa biz de onlar gibi ürünlerimizi tasarlarken aynı titizlikle hareket ediyoruz. Ürünlerimizin formülleri doğal kaynaklı hammaddeler ile hazırlandı, bu noktada kendimize referans olarak, bu konunun dünyadaki en iyi uzmanlarından biri olan Ecocert’ialdık. Tüm ham maddelerimizi doğalve organikolarak kabul edilen hammaddelerden ve tedarikçilerden alıyoruz. Ürünlerimiz bağımsız laboratuvarlar tarafından test ediliyor, onaylanıyor. Tüm analiz raporlarını web sitemiz üzerinden müşterilerimiz ile paylaşıyoruz.

 

Ürün gamınızı nasıl şekillendirdiniz? Şimdiye kadar en çok beğenilen ürününüz hangisi oldu?

Ürün gamımızı belirlerken annelerin ihtiyaçlarını merkeze aldık. Katıldığım birçok tüketici araştırmasında anneleri dinledim. Bebeklerini büyütürken ihtiyaç duydukları, onlara yardımcı olabileceğimiz alanları belirledik.Bu konular ile ilgili uzmanların görüşlerini aldık. SOOP Baby grubunun tamamı anneler tarafından beğeni ile karşılandı. SOOP Baby Biberon ve Beslenme Gereçleri Temizleyici ve SOOP Baby Sabun Bazlı Yer Yüzey Temizleyici en beğenilen ürünlerimiz oldu diyebiliriz. SOOP Baby Köpük Sabunumuzu çok yeni satışa sunduk, bu sabunun da hem aileler hem de çocuklar tarafından çok beğenileceğine inanıyoruz.

Soop Baby ürünlerinden bahsedebilir misiniz? Alerjik bebekler için de güvenilir midir?

SOOP Baby ürün ailesi 4 üründen oluşuyor. SOOP Baby Biberon veBeslenme Gereçleri Temizleyici, SOOP Baby Sabun Bazlı Yer Yüzey Temizleyici, SOOP Baby Leke Çıkarıcı ve SOOP Baby Köpük Sabun. Ürünlerimizin hiçbiri Klor, SLES, Fosfat, Paraben, Boya ve Petrokimyasal maddeler içermiyor. Dermatolojik olarak test edilmiş, hipoalerjenik ve Vlabel vegan sertifikasına sahip. Hipoalerjenik ürünlerimiz alerjik bebekler için güvenli.Anneler gönül rahatlığı ile bu ürünleri kullanabilir.

 Ürünlerinizde Vegan etiketi dikkat çekiyor, bilmeyenler için Vegan ürünleri biraz açıklar mısınız?

Evet ürünlerimiz Uluslararası VLabel Vegan sertifikasına sahip. Bu şu demek; ürünlerimizin içerisinde ve içeriklerinde hayvansal hiçbir bileşen bulunmuyor ve aynı zamanda ürünlerimiz hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Bu sertifikayı alabilmek için ürünlerimiz Avrupa Vejetaryenler Birliği tarafından Uluslararası akreditasyonu bulunan laboratuvarda  test ediliyor ve gerekli denetimler yapılıyor. Akabinde, içeriklerinde hayvansal hiçbir bileşen bulunmadığı ve hayvanlar üzerinde test edilmediği kanıtlanarak, Uluslararası V-Label Vegan sertifikası almaya hak kazanıyor.

Şu an satın alma noktalarınız kısıtlı ama ilerleyen dönem için yayılmayı planlıyor musunuz?Şu an için ürünlerimizi e-ticaret üzerinden tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz. Anneler için e-ticaret’in büyük bir kolaylık olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple de özellikle e-ticaret sitelerinde yayılmayı planlıyoruz. Aynı zamanda perakende zincirleri ile de görüşmelerimiz devam ediyor.

Ürün gamına eklemek istediğiniz yeni ürünler var mı?

Tüketicilerimiz ile sürekli iletişim halindeyiz, bizlereözellikle bebek şampuanı, duş jeli ürünlerini soruyorlar. Şu anda AR-GE ‘miz bu ürünler üzerinde çalışıyor.2020 başında ürün gamımıza bu ürünleri eklemeyi planlıyoruz. Bunun dışında aralık ayı başında Bulaşık Temizleyici ve Bulaşık Tabletimiz de satışta olacak.

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir