Deneyimli Hemşire Esra Ertuğrul’dan yeni kitap

5 Ekim 2020

Bebek bakımı ve ilkyardımla ilgili bütün soruların cevabı bu kitapta! Deneyimli Hemşire Esra Ertuğrul, Yenidoğan Bakımı ve İlkyardım kitabında, hamilelikten yenidoğan bakımına, bebek beslenmesinden ilkyardıma kadar herkesin bilmesi gereken temel bilgileri tek bir rehberde bir araya getiriyor.

“Doğum çantasında neler olmalı?”, “Bebek yatağı, bebek arabası ve taşıyıcı alırken nelere dikkat edilmeli?”, “Doğum planı nasıl yapılır?” gibi sorulara cevap verirken, bebek odası dekorasyonu için sağlık ve konforu da dikkate alarak çok değerli öneriler sunuyor.

Tutma pozisyonlarından çişli bezlere, bebek banyosu hazırlığından masaja, uyku takviminden büyüme ataklarına dek, bebeğiniz eve geldiği andan itibaren hayatınıza girecek tüm ritüel ve sorunlara rahatlatıcı çözümler getiriyor.

Esra Ertuğrul, hıçkırık, kabızlık, pişik, sarılık, kolik gibi problemler karşısında almanız gereken önlemleri sunarken tarama testleri, aşı takvimi gibi konulara da açıklık getiriyor. Ayrıca Yenidoğan Bakımı ve İlkyardım, bebeğin kendi kendine beslenmesi için kullanabileceğiniz bir teknik olan BLW ve ek gıdaya geçiş süreciyle ilgili pek çok ipucu içeriyor. Uygulayabileceğiniz birbirinden lezzetli yemek tarifleri de sizleri bekliyor.

Tüm bunlara ek olarak ateş, solunum yolu tıkanıklığı, alerjiler, zehirlenme, yaralanma, yanıklar gibi hem bebeğinizin hem de kendinizin karşılaşabileceği acil durumlarda işinize yarayacak ilkyardım bilgileri veriyor. Bu anlamda bebek bakımının yanında hayati önem taşıyabilecek ilkyardım üzerinde durarak türünde bir ilke imza atıyor.

Hemşirelik deneyiminin yanı sıra doğum ve bebeğe hazırlık eğitimleri de veren Esra Ertuğrul, 2008 yılından beri bebeimgeliyor isimli bloğu ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapmaya devam ediyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir