Evlerde gözardı ettiğimiz tehlike: Yangın

9 Kasım 2018

Çoğumuz aslında yangın tehlikesini aklımıza getiriyoruz ancak kötüyü ne kadar aklımızdan uzak tutarsak o kadar olmazmış gibi geliyor. Maalesef gerçekler öyle değil 🙁 Aldığımız önlemlerle oluşabilecek hasarı en aza indirgemek bizim görevimiz. Bunun için alınacak önlemleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için derledik.

Duman dedektörleri
Ulusal Yangından Koruma Derneği Bölgesel Eğitim Uzmanı olan Kelly Ransdell, en kolaylarının çıkarılamayan on yıllık pilleri olduğunu söylüyor. İdeal olarak, alarmınızın “test” butonuna basarak her ay test etmeniz (yalnızca birkaç saniyenizi alır!) ve on yıl sonra yenisini almanız gerekir. Yanlış alarmları önlemek için, altı ayda bir şarjlı el süpürgesiyle nazikçe temizleyin.

Karbon monoksit dedektörleri
Evinize ekli bir garajınız veya doğal gaz ya da propan kullanan (su ısıtıcısı, ocak veya gazlı tüp gibi)yakıt yakan ev aletleriniz varsa bu cihazı kurmanız özellikle önemli olacaktır. Evinizin her katına bir tane yerleştirin ve son kullanma tarihini öğrenmek için dedektörün arka kısmını kontrol edin.

Yangın söndürücü
Evinize yerleştirirken, imalatçının uygun konum bulma ve montaj yüksekliği yönergelerine uyun. Ayda bir kez denetlemeye çalışın. Basınç-ölçerin “yeşil” kısımda olduğundan; başlık, hortum ve gövdesinde çentik veya hasar olmadığından ve dış yüzeyinde toz veya yağ olmadığından emin olun.

Isı üreten araç gereçler
Kahve makineniz, tost makineniz ve mikrodalga fırınınız çok fazla elektrik çeker. Bu yüzden aşırı ısınmayı veya elektrik yangını çıkmasını engellemek için, kullanmadığınız zaman-
larda fişini çekin. Uzatma kablosu ya da çoklu priz kullanmamak da iyi olacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir